Flytning af elaftale

Når du flytter, skal du oplyse os om det, så vi kan lave en flytteopgørelse til dig. Du kan melde din flytning online - nemt og hurtigt her.

Hvorfor melder du flytning?

Få flytteforsikring til 0 kr.

Når du er kunde ved Norlys, kan du få en flytteforsikring til 0 kr. hos vores samarbejdspartner Topdanmark. Så er du godt dækket, når du selv flytter dine ting.

Flytteforsikringen sikrer dig, hvis dine ting går i stykker, eller der sker skader på huset eller lejligheden under flytningen.

Få mere at vide

Vi hjælper dig godt i gang

Der er meget at huske på, når du skal flytte, og det kan være svært at bevare overblikket. Ofte er der styr på alt det praktiske med flyttekasser, nøgleoverdragelse, økonomi, lægevalg m.m. Og mange ting kører automatisk, når du først har meldt din flytning til folkeregistret.

Men du skal også huske at give besked til dit energiselskab. Og det behøver heldigvis ikke være så besværligt. Vi guider dig gennem alt, hvad du skal huske, når du flytter, og svarer på de spørgsmål, vi oftest får.

Husk Betalings­service i for­bindelse med din flytning

Flytter min tilmelding til Betalingsservice med?

– Nej.

Når du flytter ind på en ny adresse, får du en ny måler. Derfor skal du tilmelde Betalingsservice på din nye adresse.

Bliver min flytning automatisk registreret hos Norlys, når jeg har meldt den ind til Borgerservice?

– Nej.

Du skal selv sørge for at melde din flytning hos os. Det kan du nemt gøre via formularen her på siden.

Hvor lang tid i forvejen skal man melde flytning?

Som elkunde kan du melde din flytning tidligst 2 måneder frem og senest 5 dage tilbage.

Meld flytning i god tid

Når du melder flytning på Borger.dk, får vi ikke automatisk besked om, at du flytter – det skal du selv sørge for ved at udfylde formularen her på siden.

Vi anbefaler dig at melde flytning i god tid. Du kan melde flytning op til to måneder før din flyttedato. Derfor er der ingen grund til at vente til ugen før – der har du sikkert også travlt med mange andre ting.

Overhold tidsfristerne

Reglerne er blevet skærpet. Og du kan ikke længere melde flytning med tilbagevirkende kraft. Derfor er det vigtigt, at du overholder tidsfristerne. Så undgår du unødvendige opkrævninger.

Undgå at betale for andres regning

I nogle helt særlige tilfælde, kan du risikere at hæfte for andres el- eller gasregning, hvis ikke du husker at melde din flytning. Det kan ske, når I bor flere under samme tag, og du flytter ud, men de andre bliver boende.

Det gælder blandt andet:

  • Hvis du flytter ud af et bofællesskab.
  • Bliver skilt og skal flytte ud. Selvom det måske kun er dit eller din tidligere ægtefælles navn, der står på regningen, så hæfter begge parter i et ægteskab for regningen.


Får dem, der bliver boende problemer med at betale regningen, kan du komme til at skulle betale den, hvis ikke du har meldt flytning til dit el- eller gasselskab.

Flytter du i en bolig med elvarme?

Hvis din nye bolig er opvarmet med elvarme, varmepumpe eller jordvarme, kommer du typisk til at bruge mere strøm end gennemsnittet. Det betyder, at der kan være ekstra mange penge at spare ved at tjekke de forskellige elpriser ud og jagte billig strøm.

Vil du være god mod klimaet, kan du kigge efter en elaftale, der støtter brugen af vindenergi.

Som regel vil du også kunne skære toppen af din elregning ved at søge om reduceret elafgift.

En fjernaflæst måler gør flytningen lettere

I langt de fleste husstande er der i dag en fjernaflæst måler. Det gør hele flytningen lidt lettere, da du slipper for selv at aflæse måleren på flyttedagen – det sker helt automatisk.

Har du endnu ikke en fjernaflæst el- eller gasmåler, skal du selv notere dit forbrug. Aflæsningen skal ske på fraflytningsdagen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man melde flytning for andre?

Du kan i princippet godt melde flytning på vegne af andre. Det kræver dog, at du har en fuldmagt fra vedkommende til at melde flytningen.

Derudover skal du også bruge deres CPR-nummer. Har du det, er der intet i vejen for at melde flytning på vegne af andre.

Du kan bruge formularen her på siden til at melde flytning for andre.

Skal lejer eller udlejer, melde flytning?

Som udgangspunkt er det altid lejeren af en bolig, der selv skal melde flytning. Nogle udlejere kan dog have eller få fuldmagt til at melde flytning på vegne af deres lejere.

Hvis en lejer melder fraflytning, er elselskabet forpligtet til at tage imod den. Også selvom der måske står en anden aftale i lejekontrakten.

Hvor længe skal man betale for el?

Når du flytter ud af din gamle bolig, hæfter du for forbruget på adressen frem til den dag, du har meldt flytning. Det samme gælder for gas.

Bor du til leje, hæfter du for dit forbrug, så længe du skal betale husleje. Betaler du husleje for en måned af gangen, skal du også betale for forbruget for hele den måned, du flytter ud – også selvom du flytter ud midt på måneden.

Jeg er solcelleejer og skal melde flytning. Hvad gør jeg?

For at vi kan hjælpe dig bedst muligt, beder vi dig kontakte vores kundeservice på 7015 1670.

Min lejer har meldt flytning før tid. Hvad gør jeg?

En lejer har altid ret til at framelde sig kundeforholdet ved sin elleverandør, uafhængig af hæftelsesforholdet på lejekontrakten. Hvis du er ikke er enig i skæringsdato eller aflæsning, skal du og lejeren afregne det internt.

Hvem skal jeg melde flytning til?

Du skal altid huske at melde flytning til din elleverandør, som efterfølgende informerer netselskabet.

Hvorfor skal jeg oplyse mit CPR-nummer?

Ifølge markedsreglerne, der trådte i kraft den 1. april 2016, skal du altid oplyse dit CPR-nummer, når du bestiller strøm, og når du flytter.

Leverandørerne er forpligtede til at sikre sig, at de har dit CPR-nummer, så de kan oprette dig som kunde. Dermed undgår du, at andre tilmelder dig hos en ny leverandør uden din accept, og at der sker fejl på grund af eksempelvis navnesammenfald. Det betyder, at dine rettigheder sikres bedre, og det bliver tryggere for dig at være kunde.

Dit CPR-nummer er en personfølsom oplysning og bliver behandlet derefter.

Læs om Norlys’ behandling af persondata her

Hvem har lov til at melde flytning?

Både som boligejer eller lejer har du selv ansvaret for at melde flytning til den nye adresse. En udlejer kan kun melde flytning på dine vegne, hvis der foreligger en fuldmagt.

Vær opmærksom på, at forsyningen vil blive afbrudt, hvis du ikke vælger en leverandør.

Skal jeg oplyse, hvem der flytter ind på min gamle adresse?

Nej, du må ikke tilmelde andre uden deres accept og en fuldmagt. Du skal blot sørge for at melde din egen fraflytning og tilflytning, så sørger vi for resten.

Min samlever flytter. Hvad gør jeg?

I hæfter begge juridisk for forbruget på adressen, indtil du oplyser os om ændringen i hæftelsesforholdet.

Opkræver I et gebyr i forbindelse med fraflytning?

Vi opkræver et flyttegebyr i forbindelse med beregning af flytteopgørelsen. Du læs mere om gebyr her

Hvordan ved jeg, at min flytning er registreret?

Når vi har registeret din fraflytning i vores system og gennemført den på skæringsdatoen, får du tilsendt en flytteopgørelse. Det er dit bevis på, at vi har registeret flytningen, samt din mulighed for at se, om skæringsdato og aflæsning er korrekt registeret.

Ved tilflytning modtager du en bekræftelse på din bestilling. Den fungerer både som en kvittering, og den er din forsikring for, at vi har registeret dig korrekt på adressen.